ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΕΞΑΓΩΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΟΜΠΡΙΚΕΤΑ

Οι Μπριγκέτες κάρβουνου αποτελούν το κύριο προϊόν μας.

Αυτό είναι κάρβουνο που χρησιμοποιείται κυρίως για barbequing  και παράγεται από  σκόνη άνθρακα, το οποίο είναι ένα υποπροϊόν που προκύπτει από το κοσκίνισμα μεγαλύτερων κομματιών ξυλοκάρβουνου. Στην συνέχεια προστίθεται το συνδετικό υλικό (binder) που είναι συνήθως αλεύρι σίτου ή άμυλο καλαμποκιού και μορφοποιείτε σε εξάγωνη μπριγκέτας κάρβουνου. Ένα οικολογικό προϊόν, χωρίς χημικά, χωρίς καπνό και χωρίς σκασίματα.

Τα προϊόντα μας παράγονται
ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ

  • Μπρικέτα κάρβουνου , χαρτ/τιο  4 κιλών / 2,50 €
  • Μπρικέτα κάρβουνου , χαρτ/τιο 8 κιλών / 5,00 €
  • Μπρικέτα κάρβουνου , χαρτ/τιο 10 κιλών επαγγελματική / 8,50 €
  • Πέλλετ από σκληρό ξύλο, σακί 15 κιλών / 4,50 €
  • Φλοιός πεύκου καλλωπιστικός, σακί 50 λίτρων / 4,85 €

Η συσκευασία μας σε κιβώτιο των 4 κιλών είναι ιδανική για το ράφι των super market.

Τα πλεονεκτήματα της μπριγκέτας σε σχέση με το παραδοσιακό κάρβουνο είναι η τιμή, η ευκολία στην χρήση και η ομοιομορφία στο ψήσιμο.

 

Έχει χρόνο καύσης 7 ώρες, ενώ η σταθερότητα καύσης είναι άριστη και ο χρόνος αναμονής για έναρξη ψησίματος φτάνει τα 40 λεπτά.

 

Η οικονομία για μεγάλης διάρκειας ψήσιμο (π.χ. σούβλα) είναι τεράστια εφόσον απαιτείται διπλάσια περίπου ποσότητα απλού ξυλοκάρβουνου για το ίδιο αποτέλεσμα.

 

 

 

Η αγορά για αυτό είναι τεράστια αφού όλες σχεδόν οι ταβέρνες και παραδοσιακά εστιατόρια στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κάρβουνο για barbequing.

 

Παραγωγή Μπριγκέτας κάρβουνου σχεδόν δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, όλη η ποσότητα που πωλείται να είναι εισαγόμενη και σε υψηλές τιμές που προέρχονται από τρίτες χώρες, όπως η Ινδονησία, η Αργεντινή ή η Μαλαισία.

 

Η παραγωγή μας αναμένεται να είναι

περίπου 1.500 τόνους ετησίως.

Η διαδικασία παραγωγής της εξάγωνης μπρικέτας, γίνεται με εξελιγμένη και φιλική στο περιβάλλον τεχνολογία.

Πρώτη ύλη της μπρικέτας είναι η καρβουνόσκονη, η οποία προκύπτει από το κοσκίνισμα των ξυλοκάρβουνων κατά την συσκευασία. Με κατάλληλη επεξεργασία και ύστερα από συμπίεση σε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία (300ο C), παίρνει τη μορφή ξύλινης μπρικέτας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας οι ρητίνες του ξύλου ενεργούν σαν φυσικές συγκολλητικές ουσίες. Δεν απαιτείται η χρήση καμίας άλλης ξένης ουσίας.

 

 

Με αυτή τη μέθοδο παράγεται το ιδανικό τεχνητό ξυλοκάρβουνο: Βαρύ (διπλάσιο από το βαρύτερο ξύλο), σκληρό (σαν πέτρα), ομοιογενές, ξερό. Αυτές οι ιδανικές μπρικέτες ανθρακοποιούνται σε θαλάμους στους 700ο C – 800ο C για κατάλληλο χρόνο, προσομοιάζοντας τις συνθήκες παραδοσιακών καμινιών αλλά με τέλειο έλεγχο συνθηκών και παραμέτρων. Μετά ψύχονται για δύο ημέρες και ακολουθεί διαλογή και συσκευασία.

Άκαπνη (λόγω της τέλειας ανθρακοποίησης, το προϊόν καίγεται χωρίς να αναδύεται κάπνα ή αναθυμιάσεις κατά τη διάρκεια της αρχικής ανάφλεξης αλλά και της μεταγενέστερης καύσης).

Χαμηλή απομένουσα στάχτη (υψηλές θερμοκρασίες στη ζώνη καύσης).

Μέγιστη διάρκεια καύσης (προέρχεται από το τέλειο ξύλο).

Υψηλή θερμαντική ικανότητα (μέγιστη πυκνότητα άνθρακα).

Έλλειψη σπινθήρων (λόγω ομοιομορφίας στη δομή).

Σταθερότητα καύσης (λόγω ομοιογένειας στη μάζα).

Καθαριότητα στη διακίνηση – χρήση.

Η εξάγωνη μπρικέτα συσκευάζεται σε χαρτοκιβώτια 4 κιλών.

Η συσκευασία είναι εργονομική και κατάλληλη για ασφαλή μεταφορά, εύκολη και καθαρή αποθήκευση ακόμη και μέσα στο χώρο ψησίματος.

Είναι ιδανική για επαγγελματίες.