ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

PP_386466

100% φυσικό προϊόν δεδομένου ότι σαν πρώτη ύλη χρησιμοποιείται ξυλώδης βιομάζα και ως συγκολλητική ουσία χρησιμοποιείται η λιγνίνη, η οποία είναι ένα από τα κύρια συστατικά του ξύλου. Είναι στερεή και συμπαγής και από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι η χαμηλή περιεχόμενη υγρασία (8-10%).

Έχει επίσης ελάχιστα υπολείμματα στάχτης (1-2%) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν λίπασμα στο κήπο. Από τα οικολογικότερα χαρακτηριστικά της είναι η σχεδόν απουσία καπνού κατά την καύση της. Όλα τα παραπάνω συνιστούν την μπρικέτα ένα πλήρως οικολογικό καύσιμο φιλικό προς όλους τους καταναλωτές.

 

Η διάδοση της μπρικέτας οφείλεται κυρίως στον οικονομικό της χαρακτήρα. Καίγονται με πολύ αργό ρυθμό και η καύση τους  έχει διπλάσια διάρκεια από τα ξύλα (κούτσουρα). Η τιμή για την αγορά μπρικέτας είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την αγορά πετρελαίου αντίστοιχης θερμαντικής απόδοσης.

 

Συγκριτικά με το ξύλο οι μπρικέτες έχουν μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη, καθώς 1 κιλό μπρικέτας αποδίδει όσο περίπου 2 κιλά ξύλα.

ΞΥΛΟΜΠΡΙΚΕΤΑ

Είναι στερεή και συμπαγής

Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι η χαμηλή περιεχόμενη υγρασία (8-10%)

Από τα οικολογικότερα χαρακτηριστικά της

είναι η σχεδόν απουσία καπνού κατά την καύση της

Έχει ελάχιστα υπολείμματα στάχτης

(1-2%) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν λίπασμα στο κήπο

Πλήρως οικολογικό καύσιμο

φιλικό προς όλους τους καταναλωτές