ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

Τα pellets ανήκουν στην κατηγορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως ακριβώς η ηλιακή (φωτοβολταϊκά) και η αιολική ενέργεια (ανεμογεννήτριες).

 

Αυτό γιατί:

  • Για την παραγωγή των pellets χρησιμοποιούνται κατάλοιπα υλοτομίας, κατεργασίας ξύλου ή αγροτικών προϊόντων χωρίς την παραμικρή προσθήκη χημικών ουσιών.
  • Η καύση τους έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
  • Δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου μιας και οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία νέας βιομάζας.

ΠΕΛΛΕΤ:

Το pellet (συσσωματώματα) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους, διαμέτρου 6mm-8mm και μήκους 10mm-40mm, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία.

Το pellet είναι ένα νέο καύσιμο που απαντά στην ζήτηση για φθηνή και καθαρή ενέργεια. Η λύση θέρμανσης με pellets δίνει την δυνατότητα να έχουμε οικονομία στην θέρμανση του σπιτιού μας ή του εργασιακού μας χώρου της τάξεως του 40% – 50% σε σχέση με το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.

Σε εθνικό επίπεδο η παραγωγή καύσιμης ύλης από εγχώριες πρώτες ύλες σημαίνει ανάλογη μείωση των εισαγωγών καυσίμων. Σε ιδιωτικό επίπεδο, η χρήση των pellets σε αντικατάσταση των συμβατικών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα) σημαίνει οικονομία που μπορεί να φτάσει και στο 50% των συνολικών εξόδων θέρμανσης.

Ακόμα και στην περίπτωση που απαιτείται αντικατάσταση του χρησιμοποιούμενου λέβητα και καυστήρα, η εξοικονόμηση είναι τέτοια, ώστε η απόσβεση της επένδυσης πραγματοποιείται σε λιγότερο από τρεις περιόδους χρήσης.