ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΕΞΑΓΩΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΟΜΠΡΙΚΕΤΑ

Οι Μπριγκέτες κάρβουνου αποτελούν το κύριο προϊόν μας.

Αυτό είναι κάρβουνο που χρησιμοποιείται κυρίως για barbequing  και παράγεται από  σκόνη άνθρακα, το οποίο είναι ένα υποπροϊόν που προκύπτει από το κοσκίνισμα μεγαλύτερων κομματιών ξυλοκάρβουνου. Στην συνέχεια προστίθεται το συνδετικό υλικό (binder) που είναι συνήθως αλεύρι σίτου ή άμυλο καλαμποκιού και μορφοποιείτε σε εξάγωνη μπριγκέτας κάρβουνου. Ένα οικολογικό προϊόν, χωρίς χημικά, χωρίς καπνό και χωρίς σκασίματα.

Τα προϊόντα μας παράγονται
ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ

  • Μπρικέτα κάρβουνου , χαρτ/τιο  4 κιλών / 2,50 €
  • Μπρικέτα κάρβουνου , χαρτ/τιο 8 κιλών / 5,00 €
  • Μπρικέτα κάρβουνου , χαρτ/τιο 10 κιλών επαγγελματική / 8,50 €
  • Πέλλετ από σκληρό ξύλο, σακί 15 κιλών / 4,50 €
  • Φλοιός πεύκου καλλωπιστικός, σακί 50 λίτρων / 4,85 €

Η συσκευασία μας σε κιβώτιο των 4 κιλών είναι ιδανική για το ράφι των super market.

Τα πλεονεκτήματα της μπριγκέτας σε σχέση με το παραδοσιακό κάρβουνο είναι η τιμή, η ευκολία στην χρήση και η ομοιομορφία στο ψήσιμο.

 

Έχει χρόνο καύσης 7 ώρες, ενώ η σταθερότητα καύσης είναι άριστη και ο χρόνος αναμονής για έναρξη ψησίματος φτάνει τα 40 λεπτά.

 

Η οικονομία για μεγάλης διάρκειας ψήσιμο (π.χ. σούβλα) είναι τεράστια εφόσον απαιτείται διπλάσια περίπου ποσότητα απλού ξυλοκάρβουνου για το ίδιο αποτέλεσμα.

 

 

 

Η αγορά για αυτό είναι τεράστια αφού όλες σχεδόν οι ταβέρνες και παραδοσιακά εστιατόρια στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κάρβουνο για barbequing.

 

Παραγωγή Μπριγκέτας κάρβουνου σχεδόν δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, όλη η ποσότητα που πωλείται να είναι εισαγόμενη και σε υψηλές τιμές που προέρχονται από τρίτες χώρες, όπως η Ινδονησία, η Αργεντινή ή η Μαλαισία.

 

Η παραγωγή μας αναμένεται να είναι

περίπου 1.500 τόνους ετησίως.

Η διαδικασία παραγωγής της εξάγωνης μπρικέτας, γίνεται με εξελιγμένη και φιλική στο περιβάλλον τεχνολογία.

Πρώτη ύλη της μπρικέτας είναι η καρβουνόσκονη, η οποία προκύπτει από το κοσκίνισμα των ξυλοκάρβουνων κατά την συσκευασία. Με κατάλληλη επεξεργασία και ύστερα από συμπίεση σε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία (300ο C), παίρνει τη μορφή ξύλινης μπρικέτας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας οι ρητίνες του ξύλου ενεργούν σαν φυσικές συγκολλητικές ουσίες. Δεν απαιτείται η χρήση καμίας άλλης ξένης ουσίας.

 

 

Με αυτή τη μέθοδο παράγεται το ιδανικό τεχνητό ξυλοκάρβουνο: Βαρύ (διπλάσιο από το βαρύτερο ξύλο), σκληρό (σαν πέτρα), ομοιογενές, ξερό. Αυτές οι ιδανικές μπρικέτες ανθρακοποιούνται σε θαλάμους στους 700ο C – 800ο C για κατάλληλο χρόνο, προσομοιάζοντας τις συνθήκες παραδοσιακών καμινιών αλλά με τέλειο έλεγχο συνθηκών και παραμέτρων. Μετά ψύχονται για δύο ημέρες και ακολουθεί διαλογή και συσκευασία.

Άκαπνη (λόγω της τέλειας ανθρακοποίησης, το προϊόν καίγεται χωρίς να αναδύεται κάπνα ή αναθυμιάσεις κατά τη διάρκεια της αρχικής ανάφλεξης αλλά και της μεταγενέστερης καύσης).

Χαμηλή απομένουσα στάχτη (υψηλές θερμοκρασίες στη ζώνη καύσης).

Μέγιστη διάρκεια καύσης (προέρχεται από το τέλειο ξύλο).

Υψηλή θερμαντική ικανότητα (μέγιστη πυκνότητα άνθρακα).

Έλλειψη σπινθήρων (λόγω ομοιομορφίας στη δομή).

Σταθερότητα καύσης (λόγω ομοιογένειας στη μάζα).

Καθαριότητα στη διακίνηση – χρήση.

Η εξάγωνη μπρικέτα συσκευάζεται σε χαρτοκιβώτια 4 κιλών.

Η συσκευασία είναι εργονομική και κατάλληλη για ασφαλή μεταφορά, εύκολη και καθαρή αποθήκευση ακόμη και μέσα στο χώρο ψησίματος.

Είναι ιδανική για επαγγελματίες.

PP_386466

ΞΥΛΟΜΠΡΙΚΕΤΑ

100% φυσικό προϊόν δεδομένου ότι σαν πρώτη ύλη χρησιμοποιείται ξυλώδης βιομάζα και ως συγκολλητική ουσία χρησιμοποιείται η λιγνίνη, η οποία είναι ένα από τα κύρια συστατικά του ξύλου. Είναι στερεή και συμπαγής και από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι η χαμηλή περιεχόμενη υγρασία (8-10%).

Έχει επίσης ελάχιστα υπολείμματα στάχτης (1-2%) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν λίπασμα στο κήπο. Από τα οικολογικότερα χαρακτηριστικά της είναι η σχεδόν απουσία καπνού κατά την καύση της. Όλα τα παραπάνω συνιστούν την μπρικέτα ένα πλήρως οικολογικό καύσιμο φιλικό προς όλους τους καταναλωτές.

 

Η διάδοση της μπρικέτας οφείλεται κυρίως στον οικονομικό της χαρακτήρα. Καίγονται με πολύ αργό ρυθμό και η καύση τους  έχει διπλάσια διάρκεια από τα ξύλα (κούτσουρα). Η τιμή για την αγορά μπρικέτας είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την αγορά πετρελαίου αντίστοιχης θερμαντικής απόδοσης.

 

Συγκριτικά με το ξύλο οι μπρικέτες έχουν μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη, καθώς 1 κιλό μπρικέτας αποδίδει όσο περίπου 2 κιλά ξύλα.

Είναι στερεή και συμπαγής

Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι η χαμηλή περιεχόμενη υγρασία (8-10%)

Από τα οικολογικότερα χαρακτηριστικά της

είναι η σχεδόν απουσία καπνού κατά την καύση της

Έχει ελάχιστα υπολείμματα στάχτης

(1-2%) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν λίπασμα στο κήπο

Πλήρως οικολογικό καύσιμο

φιλικό προς όλους τους καταναλωτές

Τα pellets ανήκουν στην κατηγορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως ακριβώς η ηλιακή (φωτοβολταϊκά) και η αιολική ενέργεια (ανεμογεννήτριες).

 

Αυτό γιατί:

  • Για την παραγωγή των pellets χρησιμοποιούνται κατάλοιπα υλοτομίας, κατεργασίας ξύλου ή αγροτικών προϊόντων χωρίς την παραμικρή προσθήκη χημικών ουσιών.
  • Η καύση τους έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
  • Δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου μιας και οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία νέας βιομάζας.

ΠΕΛΛΕΤ:

Το pellet (συσσωματώματα) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους, διαμέτρου 6mm-8mm και μήκους 10mm-40mm, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία.

Το pellet είναι ένα νέο καύσιμο που απαντά στην ζήτηση για φθηνή και καθαρή ενέργεια. Η λύση θέρμανσης με pellets δίνει την δυνατότητα να έχουμε οικονομία στην θέρμανση του σπιτιού μας ή του εργασιακού μας χώρου της τάξεως του 40% – 50% σε σχέση με το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.

Σε εθνικό επίπεδο η παραγωγή καύσιμης ύλης από εγχώριες πρώτες ύλες σημαίνει ανάλογη μείωση των εισαγωγών καυσίμων. Σε ιδιωτικό επίπεδο, η χρήση των pellets σε αντικατάσταση των συμβατικών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα) σημαίνει οικονομία που μπορεί να φτάσει και στο 50% των συνολικών εξόδων θέρμανσης.

Ακόμα και στην περίπτωση που απαιτείται αντικατάσταση του χρησιμοποιούμενου λέβητα και καυστήρα, η εξοικονόμηση είναι τέτοια, ώστε η απόσβεση της επένδυσης πραγματοποιείται σε λιγότερο από τρεις περιόδους χρήσης.

Φλοιός πεύκου καλλωπιστικός

O φλοιός πεύκου είναι ένα υλικό εδαφοκάλυψης, άριστης ποιότητας, από φυσικό ξύλο πεύκου.

Είναι ιδανικό για εδαφοκάλυψη και διακόσμηση παρτεριών και μικρών νησίδων στόν κήπο.

Είναι πολύ ανθεκτικό, δεν ξεθωριάζει και εμποδίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη ζιζανίων (χόρτων).

 

Προστατεύει το έδαφος από την ξηρασία, διατηρώντας το υγρό και δροσερό (οικονομία στο πότισμα), είναι άοσμο και έχει ουδέτερο pH.

 

Δεν συμπιέζεται και έτσι επιτρέπει τον καλό αερισμό του εδάφους. Επίσης προστατεύει τις επιφανιακές ρίζες των φυτών απο τίς ακραίες θαεμοκρασίες το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

 

Είναι αποδεδειγμένα ασφαλές υλικό για τα φυτά του κήπου και το περιβάλλον.

 

Διατίθεται σε σάκους των 50 λίτρων 1,5-2 τ.μ.

corteza-p-pinaster-extra
pine-bark-mulch-home-depot-basic-installation-tips-shredded-bulk-2-cu-ft-hardwood